Zelf-je-badkamer-betegelen

Ga jij de uitdaging aan zelf je badkamer betegelen of besteed je dit toch liever uit aan een professional zoals de tegelzetters van de TZS Bouwgroep? Mooi gelegd of gezet tegelwerk draagt bij aan het aanzicht van een aantrekkelijke badkamer, toiletruimte of keuken. Je kunt tegenwoordig uit verschillende tegel materialen, vormen en kleuren kiezen waardoor je wand een ware blikvanger wordt in iedere ruimte.

Uitdaging aangaan

Bij de TZS Bouwgroep werken ervaren tegelzetters. Wil jij je badkamer professioneel laten renoveren vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Vooraf zetten zij alles voor je op een rij. Zo is het duidelijk welke werkzaamheden zij uitvoeren en wat de kosten zijn van de badkamer renovatie.

Natuurlijk kan je ook zelf je badkamer, toiletruimte of keuken betegelen. Houdt er vooral rekening mee dat tegelen een precisie werk is waarbij je nauwkeurig te werk moet gaan en wat bovenal tijd kost. Lees hier meteen verder voor slimme tips die jou kunnen helpen om deze tegel klus zelf te klaren!

Zelf-je-badkamer-betegelen

Tips om zelf je badkamer te betegelen

Zoals eerder gezegd de belangrijkste tip is: “neem de tijd!” Als je nog nooit hebt getegeld kijk dan een paar voorbeeld video’s zo kan je zien hoe anderen de klus aanpakken en hoef je niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Ik zal hier nog enkele tips met je delen:

  1. Meten is weten. Bepaal vooraf welke tegels je wilt gebruiken. Zorg dat je weet welke afmetingen de tegels hebben. Meet de oppervlakte die je wilt betegelen zorgvuldig op. Hierna kan je uitrekenen hoeveel tegels je nodig hebt. Vergeet niet dat je ook voeg ruimte moet hebben. Dit moet je ook in je berekening meenemen.
  2. Voegbreedte berekenen. De breedte van de voegen die bij je tegels past kan je als volgt bepalen. Hebben de tegels die je hebt uitgekozen een zijlengte tot 15 centimeter houdt dan een voegbreedte aan van 2 millimeter. Hebben je tegels een zijlengte van meer dan 15 centimeter houdt dan rekening met een voegbreedte van 2 tot 8 millimeter.
  3. Snijden van tegels. Het zit erin dat de tegelrijen niet precies uitkomen, je zou je tegels dan moeten snijden. Tegels kunnen snel breken het is dan ook belangrijk om goed gereedschap te gebruiken. Gebruik voor het op maat maken van je tegel een goede tegelsnijder. Deze kan je kopen maar ook huren bij de bouwmarkt.
  4. Tegelgaten boren. Naast het opmaat snijden van je tegels zal je ook uitparingen moeten maken in de tegels voor bijvoorbeeld je kraan. Gebruik hiervoor een zogenoemde tegelgatenboor, hiermee krijg je mooie cirkelvormige gaten.

Voorbereiding klaar, tegelen maar!

Als je alle voorbereidingen hebt getroffen staat niets jou meer in de weg om te tegelen. En als je nu alsnog denkt, ik laat het tegelwerk liever aan de vakman over aarzel dan niet en neem contact op met de TZS Bouwgroep. Zij zijn werkzaam door heel Nederland dus ook bij jou!

Vergelijkbare berichten